Pomarančové kura

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs, 1/2 lyžičky škorice, soľ, mleté čierne korenie, 2 dl zeleninového vývaru, 1 lyžicu balzamového octu, 2 pomaranče, 150 g malých hráškových, alebo fazuľových strukov, 50 g opražených, posekaných mandlí, petržlenovú vňať a bylinky.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na väčšie kusy. Mäso okoreníme, posypeme škoricou a nasucho opražíme. Preložíme na tanier. Do panvice vlejeme vývar, ocot, šťavou z jedného pomaranča, 2 lyžičky pomarančovej kôry. Varíme za stáleho miešania 5 až 6 minút, kým sa šťava nezahustí. Druhý pomaranč obielime a nakrájame. Hrášok povaríme. Do omáčky pridáme mäso, nakrájaný pomaranč, hrášok a prehrejeme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať a iné bylinky. Na tanieri posypme opraženými mandľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

928

Podobné recepty:
  • Kuracie Mery Šefčíkovej

    Kuracie Mery Šefčíkovej

  • Macerát chrenu v červenom víne

    Macerát chrenu v červenom víne

  • Tofu nákyp s čokoládou

    Tofu nákyp s čokoládou

kuk