Hubník so špenátom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 10 starších rožkov, 300 g čerstvých šampiňónov, 1 špenátový pretlak, 1 cibuľu, 150 g ovčieho syra, 5 strúčikov cesnaku, 3 vajcia, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, majorán, 2 dl teplého mlieka, 125 g masla.
Postup
Krok 1
Rožky pokrájame na kocky, polejeme teplým mliekom iba tak, aby zvlhli a neplávali v mlieku. Na cibuli podusíme pokrájané šampiňóny, osolíme ich, ešte chvíľu smažíme a odstavíme. Na masle podusíme špenát, ochutíme pretlačeným cesnakom a pridáme zeleninovú koreniacu zmes. Na rožky vylejeme špenát a šampiňóny, ochutíme korením, majoránom a cesnakom. Primiešame žĺtky, z bielok ušľahaný sneh, na kocky pokrájaný syr a premiešame. Vylejeme do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Pečieme prikryté asi 35 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Potom odkryjeme a dopekáme asi 15 minút.