Hríbová omáčka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 1 cibuľu, olej, 200 g šampiňónov, štipku karí korenia, 2 kocky syrokrému, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, bazalku, 2 lyžičky škrobovej múčky, 1,5 dl mlieka.
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme do zlatista. Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme karí korenie, podlejeme vodou. Do vriace masy pridáme syrokrém. Varíme 5 až 10 minút. Hotovú omáčku ochutíme soľou, zeleninovou koreniacou zmesou, bazalkou. Nakoniec zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v mlieku. Podávame k špagetám.