Ryžové guľky II
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 500 g ryže, 80 g masla, 100 g strúhanky, 6 lyžíc smotany, posekaný koriander, 50 g strúhaného syra (najlepšie Ementál), 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, olej.
Postup
Krok 1
Ryžu uvaríme, alebo udusíme podľa základného receptu. Maslo vymiešame s vajcami do peny a vmiešame do ryže. Primiešame strúhanku a smotanu, posekaný koriander, strúhaný syr, soľ a korenie. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré vyprážame vo väčšom množstve oleja. Vhodné ku kuraciemu mäsu, alebo aj k inému mäsu, či samotné. (Milka Mackovičová zo Zohora v Okey Rádiu, 7. 3. 2004).