Bravčovo-jablkový guláš

2016-02-09

Popis

Zaujímavá kombinácia mäsa s chuťou jabĺk. Bravčovo-jablkový guláš je plný chutí a vôní.

Ingrediencie

  • 500 g cibule
  • 500 g bravčového pliecka
  • 3 ks veľké jablká
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • worcestrovú omáčku
  • 2 lyžica hladkej múky
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • 1 lyžica mletej papriky
  • majorán
  • korenie karí
  • 400 g zemiakov
  • 2 ks vajcia
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • majorán
  • petržlenovú vňať
  • bazalku
  • muškátový oriešok
  • maslo

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na hrubšie polmesiačiky a dáme ich do horúceho oleja, Premiešame a pridáme aj mäso pokrájané na hrubšie rezance. Krátko osmažíme, pridáme mletú červenú papriku, biele korenie, soľ. Zalejeme vodou, alebo vývarom, pridáme worcestrovú omáčku a dusíme asi 30 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme jadrovníkov zbavené, ale neošúpané, na mesiačiky pokrájané jablká.

Krok 2

Primiešame korenie karí, majorán, zalejeme šľahačkovou smotanou rozmiešanou s múkou. Krátko povaríme. Zemiaky uvaríme v šupke a keď mierne vychladnú, tak ich ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajcia, parmezán, majorán, posekanú petržlenovú vňať, nadrobno pokrájané lístky bazalky, štipku postrúhaného muškátového orieška a vymiešame. Dvoma lyžicami, namočenými do oleja, tvarujeme halušky, ktoré upečieme na horúcom masle.

Krok 3

Do stredu taniera dáme guláš, ktorý obložíme upraženými haluškami. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 642
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

643

Podobné recepty:
  • Mäsové guľky s fazuľou a cestovinou

    Mäsové guľky s fazuľou a cestovinou

  • Opekaná bravčovina v hrnci na bielom víne s cesnakom, feniklom a rozmarínom

    Opekaná bravčovina v hrnci na bielom víne s cesnakom, feniklom a rozmarínom

  • Koložvárska kapusta

    Koložvárska kapusta