Opitý Františkán

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Cesto: 220 g stuženého tuku (napríklad Hera), 6 žĺtkov, 6 bielkov, 220 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 60 g krupicovej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 lyžice kakaa. Náplň: 220 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 1 pohár marhuľového kompótu, ríbezľový alebo marhuľový lekvár, 2 dl rumu. Poleva: 200 g práškového cukru, 3 lyžice horúcej vody, 100 g stuženého tuku (napríklad Hera), 2 lyžice kakaa.

Postup

Krok 1

Cesto: Tuk vymiešame s práškovým cukrom a primiešame žĺtky. Postupne pridávame hladkú i krupicovú múku, kypriaci prášok a kakao. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a upečieme. Upečený koláč vyklopíme, necháme trochu vychladnúť a potrieme ríbezľovým lekvárom. Marhule necháme odkvapkať, pokrájame ich na kúsky a dáme na upečený koláč. Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zmesou posypeme koláč. Vrstvu poýpky zarovnáme a nakoniec dobre pokvapkáme rumom. Polejeme polevou, ktorú pripravíme rozmiešaním cukru, horúcej vody, tuku a kakaa.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 644
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

645

Podobné recepty:
  • Nepečené čokoládové rezy

    Nepečené čokoládové rezy

  • Zemiakové pagáče

    Zemiakové pagáče

  • Chlebové žemličky

    Chlebové žemličky