Špenátovo-syrová štrúdľa
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Iné
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky, 2 vajcia, 50 g roztopeného margarínu (alebo oleja), 4 lyžice vlažnej vody, 0,5 l mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 1/2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, 1 smotanu, 1 lyžicu hladkej múky, 200 g listového špenátu, 200 g syru feta, olivový olej.
Postup
Krok 1
Múku, vajcia, maslo a vodu dobre vymiešame (miešame pokým sa cesto neodlepuje od stien nádoby). Cesto odložíme na tanier s olejom, prikryté horúcim hrncom, na 20 minút. Mlieko privedieme do varu, pridáme prelisovaný cesnak, zeleninovú koreniacu zmes. Mlieko zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Krátko povaríme a odstavíme. Cesto pomúčime, najprv rozvaľkáme a potom vyťaháme na veľmi tenký plát. Plát pokvapkáme olivovým olejom a navrstvíme naň rozmrazený, prebytočnej vody zbavený, špenát, posypeme korením, kockami fety a pomocou obrusa, na ktorom sme cesto ťahali, zvinieme. Preložíme na vymastený pekáč. Povrch štrúdle potrieme olejom, alebo maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia 20 až 25 minút (do zlatista). Každú porciu pred podávaním prelejeme lyžicou cesnakového krému.