Babičkin koláč

2015-11-25

Popis

Pripomeňte si kuchyňu Vašej babičky týmto voňavým dezertom. Babičkin koláč zachutí celej rodine.

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 500 g polohrubej múky
  • 4 ks žĺtky
  • 1 ks prášok do pečiva
  • citrónovú kôru
  • 1 ks žĺtok
  • 500 g tvarohu
  • 5 lyžica kryštálového cukru
  • hrozienka
  • 5 ks bielok
  • 1 lyžica cukru

Postup

Krok 1

Z masla, cukru múky, žĺtkov, prášku do pečiva a postrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme ríbezľovým džemom. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, hrozienkami a cukrom. Navrstvíme na potreté cesto. Upečieme v rúre. Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na upečený koláč a ešte krátko zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 849
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

850

Podobné recepty:
  • Dezert Míša

    Dezert Míša

  • Nepečená smotanová torta

    Nepečená smotanová torta

  • Pečeňové dolky

    Pečeňové dolky

kuk