Trojfarebný tvarohový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Prvý plát: 300 g polohrubej múky, 120 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 6 lyžíc vlažnej vody, 2 lyžice kakaa. Druhý plát: 750 g tvarohu, 1 vanilku, 80 g hrozienok namočených v rume, 1 vajce. Tretí plát: 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 5 lyžíc vlažnej vody, 200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1/2 vrecúška prášku do pečiva.

Postup

Krok 1

Prvý plát: Z polohrubej múky, masla, práškového cukru, vajca, prášku do pečiva, vlažnej vody a kakaa vypracujeme cesto, ktoré rozložíme na celý plech (plech nie je potrebné vymastiť). Druhý plát: tvaroh zmiešame s vanilkou, hrozienkami a vajcom a hmotu navrstvíme na prvý plát. Tretí plát: práškový cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme vlažnú vodu, polohrubú múku, olej, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielok. Masu nalejeme na druhý plát, vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia a pečieme 10 minút. Dopečieme pri teplote 170 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1314
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1315

Podobné recepty:
  • Bublanina – rýchlovka

    Bublanina – rýchlovka

  • Vianočné pupáky - opekance

    Vianočné pupáky - opekance

  • Pestré mandľové venčeky

    Pestré mandľové venčeky

kuk