Jemná divina bez zápachu

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho mäsa, 300 g slaniny, 2 dl červeného vína, olej, masť, rascu, čierne korenie celé i mleté, borievky, estragón, muškátový orech, mletú červenú papriku, bazalku, korenie karí, zeleninovú koreniacu zmes, 2 veľké cibule, 1 pór, 1 malú mrkvu, 1 celý cesnak, majorán, mlieko alebo smotanu, 2 kocky bylinkového bujónu (cesnak a petržlen), 1 kocku hubového bujónu, kečup, 1 lyžičku horčice, 1,5 lyžičky hladkej múky, 0,5 l mlieka.

Postup

Krok 1

Srňacinu narežeme na tenké rezne. Mäso prešpikujeme ho plátkami slaniny. Do nádoby vrstvíme mäso a narezanú zeleninu a koreniny. Použijeme polovicu zeleniny, veľa na plátky pokrájaného cesnaku, 1 dl vína, 1/4 litra studeného bylinkového bujónu z kocky, trochu oleja, kečupu a lyžičku horčice. Prikryjeme a dáme do chladničky. Mäso marinujeme najmenej 24 hodín pred tepelnou úpravou. Mäso vyberieme z marinády a rozklepeme cez mikroténové vrecko. Zeleninu so slaninou, nálevom a už nepoužijeme, pretože napáchli divinou. V hlbokom kastróle rozpustíme slaninu a urobíme oškvarky, ktoré po upražení vyberieme a necháme odkvapkať. Na masť zo slaniny, ak jej je málo pridáme kúsky inej slaniny alebo masť, dáme druhú polovicu (čerstvej), zeleniny a udusíme ju. Potom pridáme mäso a prudko ho opečieme. Keď zmení farbu, pridáme koreniny podľa chuti, zalejeme horúcou vodou do 3/4 hrnca, 1 dl vína, pridáme kocky bujónov a varíme do mäkka (2 až 3 hodiny). Neskôr, keď začne vrieť, dochutíme korením, asi 3 lyžicami kečupu a lyžičkou horčice. Ochutnávame a dochucujeme. Keď je mäso uvarené a asi 5 cm vody vyparenej, pridáme majorán, korenie, prelisovaný cesnak. Pridáme aj odkvapkané oškvarky. Pridáme mlieko v ktorom sme rozmiešali múku a vlejeme do kastróla. Za stáleho miešania necháme zovrieť a odstavíme. Prikryjeme a podávame asi o 15 minút, s knedľou. Takto pripravené mäso by už nemalo mať pach diviny. S omáčkou vytvára veľmi príjemnú jednotiacu a vzájomne ovplyvňujúcu sa vôňu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1019
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1020

Podobné recepty:
  • Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

    Srnčie medailóniky so šafranovou omáčkou

  • Srnčí chrbát na poľovnícky spôsob

    Srnčí chrbát na poľovnícky spôsob

  • Divá kačica pečená s ananásom

    Divá kačica pečená s ananásom

kuk