Tvarohový koláč z Trenčína
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky, 1 margarín, 150 g práškového cukru, 30 g kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok. Plnka: 750 g tučného tvarohu, 3 žĺtky, 4 bielky, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžicu škrobovej múčky.
Postup
Krok 1
Z múky, margarínu, práškového cukru, kakaa, prášku do pečiva, vanilkového cukru a žĺtka vypracujeme cesto. Cesto rodleíme na plovice a vytvarujeme z nich gule. Necháme stuhnúť v chladničke, alebo v mrazničke. Z tvarohu, Ÿĺtkov, cukru, vanilkového cukru, prípadne aj škrobovej múčky vypracujeme plnku. Z bielok vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k plnke. Stuhuté cesto postrúphame na hrobom strúhadle priamo na vymastený a múkou vysypaný plech. Postrúhané cesto rovnomerne rozvrstvíme na celú plochu plechu. Na postrúhané cesto nalejeme tvarohovú plnku. Na polnku postrúhame druhú polovicu cesta. Koláč upečieme v rúre.