Tvarohový koláč z Trenčína

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky, 1 margarín, 150 g práškového cukru, 30 g kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok. Plnka: 750 g tučného tvarohu, 3 žĺtky, 4 bielky, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžicu škrobovej múčky.

Postup

Krok 1

Z múky, margarínu, práškového cukru, kakaa, prášku do pečiva, vanilkového cukru a žĺtka vypracujeme cesto. Cesto rodleíme na plovice a vytvarujeme z nich gule. Necháme stuhnúť v chladničke, alebo v mrazničke. Z tvarohu, Ÿĺtkov, cukru, vanilkového cukru, prípadne aj škrobovej múčky vypracujeme plnku. Z bielok vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k plnke. Stuhuté cesto postrúphame na hrobom strúhadle priamo na vymastený a múkou vysypaný plech. Postrúhané cesto rovnomerne rozvrstvíme na celú plochu plechu. Na postrúhané cesto nalejeme tvarohovú plnku. Na polnku postrúhame druhú polovicu cesta. Koláč upečieme v rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

754

Podobné recepty:
  • Rybie karí

    Rybie karí

  • Šalát s olivami

    Šalát s olivami

  • Plnené jablká zapekané na červenej kapuste

    Plnené jablká zapekané na červenej kapuste

kuk