Dvojfarebná pikantná roláda

2018-01-10

Popis

Dvojfarebná pikantná roláda. Podávame s ryžou.

Ingrediencie

  • 500 g (4 pláty) hovädzieho mäsa
  • 500 g (4 pláty) bravčového mäsa
  • 1 ks mrkvu
  • 4 strúčik cesnaku
  • 4 ks cibule
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 1 konzerva ošúpaných paradajok
  • 2 dl červeného vína
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kayjenské korenie
  • bobkový list

Postup

Krok 1

Hovädzie aj bravčové mäso naklepeme. Na pláty hovädzieho mäsa poukladáme, o niečo menšie, pláty bravčového mäsa. Osolíme okoreníme a každý plát bravčového mäsa potrieme strúčikom prelisovaného cesnaku. Plátky slaniny poukladáme na prečnievajúce hovädzie mäso. Mäso zrolujeme (začneme zo strany slaniny, aby bola v strede), spojíme špáradlami a osolíme. Rolády osmažíme v horúcom tuku. V druhej panvici osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a mrkvu a podlejeme vínom. Pridáme konzervované paradajky, soľ, korenie, bobkový list. Rolády preložíme do zeleniny. Výpek po opekaní mäsa podlejeme vodou a po prevarení pridáme k zelenine s mäsom. Prikryté dusíme do zmäknutia mäsa (asi 20 minút). Rolády vyberie, šťavu prepasírujeme. Šťavu s mäsom ešte krátko prehrejeme. Podávame s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 859
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

860

Podobné recepty:
  • Likér z ľadoviek

    Likér z ľadoviek

  • Rady pani Jajcayovej, ako upiecť hus

    Rady pani Jajcayovej, ako upiecť hus

  • Ľadový čaj s ríbezľami

    Ľadový čaj s ríbezľami

kuk