Dvojfarebná pikantná roláda
2018-01-10- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Dusené mäso , Hovädzie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dvojfarebná pikantná roláda. Podávame s ryžou.
Ingrediencie
- 500 g (4 pláty) hovädzieho mäsa
- 500 g (4 pláty) bravčového mäsa
- 1 ks mrkvu
- 4 strúčik cesnaku
- 4 ks cibule
- 100 g prerastenej slaniny
- 1 konzerva ošúpaných paradajok
- 2 dl červeného vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- kayjenské korenie
- bobkový list
Postup
Krok 1
Hovädzie aj bravčové mäso naklepeme. Na pláty hovädzieho mäsa poukladáme, o niečo menšie, pláty bravčového mäsa. Osolíme okoreníme a každý plát bravčového mäsa potrieme strúčikom prelisovaného cesnaku. Plátky slaniny poukladáme na prečnievajúce hovädzie mäso. Mäso zrolujeme (začneme zo strany slaniny, aby bola v strede), spojíme špáradlami a osolíme. Rolády osmažíme v horúcom tuku. V druhej panvici osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a mrkvu a podlejeme vínom. Pridáme konzervované paradajky, soľ, korenie, bobkový list. Rolády preložíme do zeleniny. Výpek po opekaní mäsa podlejeme vodou a po prevarení pridáme k zelenine s mäsom. Prikryté dusíme do zmäknutia mäsa (asi 20 minút). Rolády vyberie, šťavu prepasírujeme. Šťavu s mäsom ešte krátko prehrejeme. Podávame s ryžou.