Marhuľový koláč s tvarohom

2004-03-28

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla, 75 postrúhaných mandlí, 1 vajce, 1 lyžičku prášku do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru. Plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 200 g masla, 200 g práškového cukru, šťavu z jedného citróna, 1 vrecúško vanilkového pudingového prášku, 1 lyžicu rumu, 1/2 pohára zaváraných marhúľ.

Postup

Krok 1

Z múky, prášku do pečiva, práškového cukru, masla, vajca a citrónovej kôry vypracujeme cesto. Do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy poukladáme ošúpané a postrúhané mandle a na ne položíme placku, ktorú sme vyvaľkali z 2/3 cesta. Placku poprášime múkou. Na placku navrstvíme plnku, ktorú si pripravíme vymiešaním tvarohu a žĺtkov, ku ktorému pridáme pudingový prášok, maslo, práškový cukor, citrónovú šťavu a rum. Do tvarohovej plnky zľahka primiešame tuhý sneh z bielok. Na plnku poukladáme odkvapkané polovice zaváraných marhúľ. Celý koláč posypeme posýpkou pripravenou rozmrvením 1/3 odloženého cesta. Vložíme do mierne vyhriatej rúry a pozvoľna pečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 709
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

710

Podobné recepty:
  • Tvarohové guľky II

    Tvarohové guľky II

  • Lasagnove rolády na špargli

    Lasagnove rolády na špargli

  • Bábovka

    Bábovka

kuk