Zeleninová polievka s tofu knedľami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 mrkvu, 1 zeler, 1 pór, 150 g brokolice, 50 g ryžových rezancov, zeleninovú koreniacu zmes, sójovú omáčku, čili, petržlenovú vňať. Knedle: 200 g bieleho tofu, 1 malú cibuľu, čili, 1 lyžicu sezamu, petržlenovú vňať, zázvor, 1 až 2 lyžice hladkej múky, 1 vajce, soľ.

Postup

Krok 1

Zeleninu (mrkvu, zeler, pór) pokrájame na tenké rezance a krátko ju osmažíme na olivovom oleji. Podlejeme vodou (asi 1,5 litra), alebo zeleninovým vývarom, pridáme brokolicu, sójovú omáčku, čili a zeleninovú koreniacu zmes. Varíme asi 5 minút. Do hotovej polievky vložíme ryžové rezance, prikryjeme a o 5 minút budú už hotové. Knedle: tofu pokrájame na malé kúsky a pretlačíme vidličkou. Počas pretláčania tofu pridáme najemno pokrájanú cibuľu, zázvor, soľ, korenie alebo čili, sezamové semienka. Spojíme vajcom a podľa potrebu hmotu zahustíme hladkou múkou. Z hmoty formujeme guľky vo veľkosti stolnotenisovej loptičky, ktoré vypražíme v oleji. Vypražené guľky vložíme do porcie polievky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 642
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

643

Podobné recepty:
  • Sviatočný hundguláš (Psí guláš)

    Sviatočný hundguláš (Psí guláš)

  • Hríbová omáčka

    Hríbová omáčka

  • Štagerliky

    Štagerliky

kuk