Kávová, keksová roláda

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 až 400 g keksov (napr. Marína), 30 g kakaa, 1 až 2 lyžicu uvarenej kávy. Plnka: 150 g masla, 1 vanilkový cukor, 100 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Keksy zomelieme, primiešame práškový cukor, kakao, kávu. Kávu pridávame opatrne, aby nebolo cesto riedke. Na plnku zmiešame maslo s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme cesto pripravené z keksov. Plát potrieme plnkou a zrolujeme. Roládu môžeme vyváľať v zmesi práškového cukru a suchej instantnej kávy. Roládu môžeme ihneď podávať, ale je lepšia, ak ju dáme schladiť do mrazničky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 676
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

677

Podobné recepty:
  • Patizónové krokety

    Patizónové krokety

  • Jablká medzi cestom

    Jablká medzi cestom

  • Čufty s paradajkovou omáčkou

    Čufty s paradajkovou omáčkou

kuk