Maková torta (bezlepková)

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 100 g masla, 150 g cukru, 1/2 vrecúška vanilkového cukru, 6 žĺtkov, 150 g mletého maku, 170 g zomletých mandlí, 1 lyžičky kypriaceho prášku, 1 lyžičku škorice, 6 bielok, ríbezľový džem.

Postup

Krok 1

Maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky vymiešame do peny. Primiešame mak, zomleté mandele, kypriaci prášok, škoricu a zľahka primiešame tuhý sneh z bielok. Cesto nalejeme do vymastenej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prerežeme, naplníme džemom a spojíme . Džemom potrieme aj vrch. Môžeme ozdobiť šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1104
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1105

Podobné recepty:
  • Zemiakové kotúče I

    Zemiakové kotúče I

  • Tekvica s ananásovým sirupom

    Tekvica s ananásovým sirupom

  • Chlebové langaló (Maďarsko)

    Chlebové langaló (Maďarsko)

kuk