Zelená omáčka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 4 hrste mladej žihľavy (alebo mladých listov púpavy, alebo mladých kalerábových listov, mladého špenátu, či lístky čínskej kapusty - zelené lístky možno aj vzájomne kombinovať), 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 1 lyžičku hladkej múky, citrónovú šťavu, 1 lyžičku medu, soľ.
Postup
Krok 1
Zelené lístky rozmixujeme v troche vody zmiešanej s múkou a zeleninovou koreniacou zmesou. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a soľou. Hmotu prihrievame a miešame kým nezhustne a ihneď podávame, najlepšie so sójovými fašírkami.