Rybací puding na šafranovej omáčke

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 800 g rybacieho filé (rozmrazené kocky), 0,5 l smotany na šľahanie, 3 krajce toastového chleba, 1 vajce, mleté biele korenie, soľ. Omáčka: 1 cibuľu, 0,5 l bieleho vína, 2,5 dl šľahačky, 1 lyžicu masla, 1 lyžicu horčice, mleté biele korenie, soľ, 1 lyžicu hladkej múky, 0,14 g pravého šafranu, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Postup

Krok 1

Krajce bieleho chleba, alebo žemle namočíme do smotany. K namočenému chlebu pridáme vajce, soľ, korenie a na menšie kúsky pokrájanú rybu. Rozmixujeme ponorným mixérom. Hmotu nalejeme do maslom vymastených šálok (maximálne do dvoch tretín). Naplnené šálky poukladáme do nádoby z vriacou vodou (výška hladiny vody je asi 2 cm) a prikryté vložíme do rúry. Omáčka: na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme bielym vínom, dochutíme soľou, korením a horčicou. Pridáme šafran a smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Uvarenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Omáčku zjemníme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Podávame tak, že na tanier dáme omáčku a do stredu vyklopíme rybací puding.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 615
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

616

Podobné recepty:
  • Pečený jeseter

    Pečený jeseter

  • Dusená ryba so smotanovou omáčkou s hríbmi

    Dusená ryba so smotanovou omáčkou s hríbmi

  • Krevetový šalát s fauľkou

    Krevetový šalát s fauľkou

kuk