Voňavé zelené kuracie karí

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Na zelenú karí pastu : 6 umytých jarných cibuliek, 4 až 6 stredne veľkých zelených chilli papričiek s odstránenými semienkami a nakrájané na kúsky, 2 strúčiky cesnaku, 1 polievkovú lyžicu olúpaného a nasekaného zázvorového koreňa, 1 polievkovú lyžicu rozdrvených koriandrových semiačok, 1/2 lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia, soľ a mleté čierne korenie na ochutenie, 2 nasekané stonky citrónovej trávy, 2 veľké hrste čerstvých stoniek bazalky, 3 veľké hrste koriandrových stoniek, 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, šťavu zo 4 limiet. 4 kuracie prsia bez kože a kostí, každé rozkrojené na 5 častí, 460 g kokosového mlieka, 1 hrsť nasekaných pistácií.

Postup

Krok 1

Všetky suroviny na prípravu zelenej pasty vložíme do mixéra a zmixujeme na hladkú zelenú hmotu. V troške pasty marinujeme kura asi 30 minút, potom dáme trošku oleja na rozpálenú panvicu alebo wok a pridáme kúsky kuraťa. Smažíme 4 minúty, potom pridáme zvyšok marinády - bude syčať a prskať. Vmiešame kokosové mlieko, privedieme do varu a pomaly varíme 8 minút, kým sa kurča neuvarí. Dochutíme soľou a korením. Posypeme posekanými pistáciami a koriandrovými lístkami a podávame s ryžou uvarenou v pare alebo rezancami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 402
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

403

Podobné recepty:
  • Plnené kuracie (morčacie) tašky

    Plnené kuracie (morčacie) tašky

  • Husacia pečeň s mandľami

    Husacia pečeň s mandľami

  • Kapustové závitky s hydinovým mäsom a tofu

    Kapustové závitky s hydinovým mäsom a tofu