Banánové knedle na ananásovom ragú

2015-11-30

Popis

Knedlíky na sladko, ktoré sú plnené chutnou zmesou. Banánové knedle na ananásovom ragú môžu byť ako obed na sladko alebo dezert.

Ingrediencie

  • 500 g jemného tvarohu
  • 300 g práškového cukru
  • 4 ks vajcia
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 100-150 g strúhanky
  • 3 ks banány
  • 50 g bielej čokolády
  • 100 g kokosovej múčky
  • 1 ks konzervu ananásu
  • 20 g škrobovej múčky

Postup

Krok 1

Tvaroh vymiešame s 200 g práškového cukru (100 g si odložíme), vajcami, lyžicou hladkej múky a strúhankou podľa potreby. Rukou vypracujeme tvarohové cesto. Necháme odležať asi 10 minút. Banány ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Čokoládu postrúhame, pridáme k banánom a premiešame. Šťavu z kompótu scedíme. Ananás pokrájame na kocky, pridáme k šťave a zahrejeme. V malom množstve vody rozmiešame škrobovú múčku, ktorou zahustíme ananásovú šťavu s ananásom. Premiešame, aby omáčka neprihorela a odstavíme.

Krok 2

Z cesta odoberieme asi za lyžicu, do stredu dáme banánovú plnku a vytvarujeme guľku (ruky si posypeme práškovým cukrom, alebo namočíme do teplej vody, alebo oleja). Guľky varíme asi 15 minút.

Krok 3

Po uvarení ich vyváľame v kokosovej múčke. Na tanier dáme ananásovú omáčku, do ktorej položíme niekoľko guliek.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 788
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

789

Podobné recepty:
  • Vegetariánsky stroganov

    Vegetariánsky stroganov

  • Papriky plnené chlebom a syrom

    Papriky plnené chlebom a syrom

  • Horčicové cestoviny s uhorkou

    Horčicové cestoviny s uhorkou

kuk