Banánové knedle na ananásovom ragú
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Popis
Knedlíky na sladko, ktoré sú plnené chutnou zmesou. Banánové knedle na ananásovom ragú môžu byť ako obed na sladko alebo dezert.
Ingrediencie
- 500 g jemného tvarohu
- 300 g práškového cukru
- 4 ks vajcia
- 1 lyžica hladkej múky
- 100-150 g strúhanky
- 3 ks banány
- 50 g bielej čokolády
- 100 g kokosovej múčky
- 1 ks konzervu ananásu
- 20 g škrobovej múčky
Postup
Krok 1
Tvaroh vymiešame s 200 g práškového cukru (100 g si odložíme), vajcami, lyžicou hladkej múky a strúhankou podľa potreby. Rukou vypracujeme tvarohové cesto. Necháme odležať asi 10 minút. Banány ošúpeme, pokrájame na menšie kocky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Čokoládu postrúhame, pridáme k banánom a premiešame. Šťavu z kompótu scedíme. Ananás pokrájame na kocky, pridáme k šťave a zahrejeme. V malom množstve vody rozmiešame škrobovú múčku, ktorou zahustíme ananásovú šťavu s ananásom. Premiešame, aby omáčka neprihorela a odstavíme.
Krok 2
Z cesta odoberieme asi za lyžicu, do stredu dáme banánovú plnku a vytvarujeme guľku (ruky si posypeme práškovým cukrom, alebo namočíme do teplej vody, alebo oleja). Guľky varíme asi 15 minút.
Krok 3
Po uvarení ich vyváľame v kokosovej múčke. Na tanier dáme ananásovú omáčku, do ktorej položíme niekoľko guliek.