Jánske tanieriky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 65 g mäkkého masla, 65 g práškového cukru, jeden natvrdo varený žĺtok, jedno vajce, 120 g polohrubej múky, lyžičku prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, štyri lyžice vaječného likéru, 2 až 3 lyžice hrubého kryštálového cukru na posypanie.
Postup
Krok 1
Maslo s cukrom ušľaháme do peny, varený žĺtok pretlačíme cez sito, zmiešame s vajcom, potom vmiešame do masla. Zmiešame múku s práškom do pečiva a taktiež primiešame. Cesto necháme stáť v chlade asi pol hodiny. Potom z neho vytvoríme valček s priemerom asi 3,5 cm a prikrytý ho vložíme asi na 15 minút do mrazničky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, valček pokrájame na pol centimetra hrubé plátky. Dáme na plech vyložený papierom a pečieme asi desať minút do zlatista. Na polevu vymiešame vaječný likér s práškovým cukrom a ešte teplé plátky ňou polejeme. Posypeme kryštálovým cukrom.