Kebabčeta (Bulharsko)
2004-05-11- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa , Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
Ingrediencie
- 1 kg mletého mäsa (60% bravčového, 40% hovädzieho), 1 dl vody, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletej rímskej rasce (v Bulharsku Kimion, v Rakúsku Kreuz Kümmel).
Postup
Krok 1
Mleté mäso zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, rímskou rascou a vodou. Dobre vymiešame a necháme 24 hodín v chlade odstáť. Aby sa voda s mäsom lepšie spojila, pomôžeme si kuchynským robotom. Po odstátí vytvoríme malé valce hrubé 2 až 3 cm a pečieme na grile, alebo na drevenom uhlí, či grilovacej platni, alebo v horúcom tuku.