Kebabčeta (Bulharsko)

2004-05-11

Ingrediencie

  • 1 kg mletého mäsa (60% bravčového, 40% hovädzieho), 1 dl vody, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku mletej rímskej rasce (v Bulharsku Kimion, v Rakúsku Kreuz Kümmel).

Postup

Krok 1

Mleté mäso zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, rímskou rascou a vodou. Dobre vymiešame a necháme 24 hodín v chlade odstáť. Aby sa voda s mäsom lepšie spojila, pomôžeme si kuchynským robotom. Po odstátí vytvoríme malé valce hrubé 2 až 3 cm a pečieme na grile, alebo na drevenom uhlí, či grilovacej platni, alebo v horúcom tuku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1799
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1800

Podobné recepty:
  • Kysel

    Kysel

  • Marhuľová panenka

    Marhuľová panenka

  • Čevabčiči

    Čevabčiči

kuk