Chobotnice na červenom víne
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 40 min.
Popis
Morské plody na červenom víne najlepšie chutia s ryžou a zeleninovou prílohou.
Ingrediencie
- 400 g chobotničiek
- 3 ks cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 0,5 dl olivového oleja
- 3 ks paradajky
- 1 dl červeného vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- rozmarín
- citrón
- pažítka
Postup
Krok 1
Cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme chobotničky so šťavou, prelisovaný cesnak, korenie, soľ, rozmarín. Podlejeme červeným vínom a necháme asi 10 minút dusiť.
Krok 2
Paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a keď chobotničky zmäknú, pridáme ich k nim. Pridáme niekoľko plátkov citróna a dusíme pokým šťava nezhustne.