Chobotnice na červenom víne

2016-04-12
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Morské plody na červenom víne najlepšie chutia s ryžou a zeleninovou prílohou.

Ingrediencie

  • 400 g chobotničiek
  • 3 ks cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 0,5 dl olivového oleja
  • 3 ks paradajky
  • 1 dl červeného vína
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rozmarín
  • citrón
  • pažítka

Postup

Krok 1

Cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme chobotničky so šťavou, prelisovaný cesnak, korenie, soľ, rozmarín. Podlejeme červeným vínom a necháme asi 10 minút dusiť.

Krok 2

Paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a keď chobotničky zmäknú, pridáme ich k nim. Pridáme niekoľko plátkov citróna a dusíme pokým šťava nezhustne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 694
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

695

Podobné recepty:
  • Zelerový Cordon Bleu

    Zelerový Cordon Bleu

  • Teľacie rezne s jablkami a plesňovým syrom

    Teľacie rezne s jablkami a plesňovým syrom

  • Vysmážaný zubáč v mandľovom obale

    Vysmážaný zubáč v mandľovom obale

kuk