Fondue z darov mora
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Fondue z darov mora. Podávame s paradajkovou omáčkou.
Ingrediencie
- 1200 g zmesi plodov mora
- biele víno
- citrón
- veľkú mrkvu
- 1 ks pór
- 1 cibuľu
- soľ
- 1,2 l slepačieho vývaru
- 3 viazanička petržlenovej vňate
- bobkový list
- paradajkovú omáčku
- 10 zrniek čierneho korenia
- stonku tymianu
Postup
Krok 1
Plody mora opláchneme pod tečúcou vodou a pokrájame na kúsky. Garnáty olúpeme, odstránime črevá, slávky dôkladne umyjeme. Dusíme s bielym vínom v uzatvorenom hrnci asi 5 minút (pokým sa mušle neotvoria). Z mušlí vyberieme mäso a uložíme na misu. Citrón umyjeme, osušíme, kôru ostrúhame a citrón vytlačíme. Cibuľu pokrájame na kocky. Mrkvu a pór pokrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nadrobno pokrájame. Všetky prísady zmiešame so slepačím vývarom a bielym vínom, pridáme bobkový list, korenie, tymian, soľ a privedieme do varu. Na slabom ohni varíme asi 30 minút. Vývar precedíme do hrnca na fondue, necháme zovrieť na sporáku a preložíme na varič na stole. Plody mora napichujeme na vidličku a uvaríme ich v stále variacej sa tekutine. Podávame s paradajkovou omáčkou.