Bravčový jazyk v ríbezľovej omáčke
2016-02-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti
Popis
Svieža ríbezľová omáčka dodá bravčovému jazyku výbornú chuť. Podávame ho s ryžou Basmati.
Ingrediencie
- 4-6 ks bravčového jazyka
- soľ
- celé čierne korenie
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- bobkový list
- olej
- 1 ks veľkú cibuľu
- 2 lyžica worcestrovej omáčky
- 1 lyžica horčicu
- hrsť hrozienok
- 2 lyžica ríbezľového džemu
Postup
Krok 1
Bravčový jazyk uvaríme s bobkovým listom, celým čiernym korením a soľou. Uvarený olúpeme a nakrájame na krúžky.
Krok 2
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zalejeme 1 dl vody, pridáme horčicu, džem, hrozienka, worcestrovú omáčku, okoreníme mletou červenou paprikou, čiernym korením a soľou.
Krok 3
Nakoniec pridáme jazyk, primerane podlejeme a podusíme. Jazyk podávame s ryžou Basmati.