Filé na pekársky spôsob
2018-02-13- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé na pekársky spôsob
Ingrediencie
- 600 g mrazeného filé
- 100 g masla
- 60 g dusených šampiňónov
- 600 g v šupke uvarených zemiakov
- 1 ks stredne veľkú cibuľu
- soľ
- paprikovú vegetu (Vegeta zmiešaná s mletou červenou paprikou)
Postup
Krok 1
Filé pokrájame na 1 cm silné plátky, osolíme, posypeme paprikovou vegetou. Zapekaciu misu vymastíme kúskom masla, dno vyložíme plátkami uvarených zemiakov, osolíme, posypeme na cibuli udusenými šampiňónmi. Na to poukladáme porcie ryby, na ktoré rozložíme plátky masla. V horúcej rúre upečieme do zlatista.