Créme brulée

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 25 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Lahodný vanilkový opálený krém.

Ingrediencie

  • 300 g čerstvej rebarbory
  • 3 lyžica kryštálového cukru
  • 2 ks vanilkové struky
  • 3 dl smotany
  • 2 dl plnotučného mlieka
  • 8 ks žĺtkov
  • 80 g cukru

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 140 °C. Rebarboru nahrubo pokrájame a vložíme ju do panvice spolu s kryštálovým cukrom a piatimi lyžicami vody. Varíme, kým nezmäkne. Rozdelíme ju do 6 malých servírovacích nádobiek, v ktorých budeme brulée variť a potom dáme všetko nabok.

Krok 2

Vanilkové struky rozrežeme pozdĺžne, nožom vyškriabeme všetky vanilkové semiačka. Vsypeme ich do panvice spolu so strukmi, smotanou a mliekom a pomaly privedieme do varu.

Krok 3

Medzitým si vymiešame žĺtky s cukrom v miske tak, aby bola masa ľahká a nadýchaná. Keď mlieko a smotana zovrú, vyberieme vanilkové struky a po troške pridávame vajcovú zmes, pričom stále nepretržite šľaháme metličkou. Predtým, ako zmes rozdelíme do servírovacích nádob na povrch rebarbory, odstránime z povrchu penu. Všetky nádobky pokladáme do pekáča, do polovice naplneného vodou a pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút, kým vaječný krém nebude hotový, ale v strede stále krehký.

Krok 4

Po upečení necháme pri izbovej teplote ochladiť, potom odložíme do chladničky, až pokým nebudeme dezert servírovať. Pred podávaním poprášime cukrom a necháme ho na horúcom grile skaramelizovať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 466
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

467

Podobné recepty:
  • Domáce piškóty

    Domáce piškóty

  • Likér z piva

    Likér z piva

  • Kráľ pudingov

    Kráľ pudingov

kuk