Kakaová bábovka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 42 g kvasníc, 100 g jemného kryštálového cukru, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, soľ, 100 g masla (Hery), 100 g kakaa, cukor, maslo, tuk na formu.

Postup

Krok 1

Múku preosejeme do misky, do stredu pomrvíme kvasnice, pridáme lyžicu cukru a s trochou vlažného mlieka a múky rozmiešame cestíčko, misu prikryjeme. Keď kvasnice vykysnú, doplníme hmotu ostatným cukrom, žĺtkami, štipkou soli, postupne pridávame vlažné mlieko, zmäknutý tuk a spracujem tuhšie cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme a necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na dĺžku rovnajúcu sa obvodu bábovkovej formy. Cesto posypeme kakaom a cukrom tak, aby zakryl kakao. Nakoniec polejeme vychladnutým maslom. Opatrne stočíme a vložíme do tukom vymastenej formy. Pečieme pomaly asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1079
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1080

Podobné recepty:
  • Kokosové pyšteky

    Kokosové pyšteky

  • Čertove hrudky

    Čertove hrudky

  • Rýchle šišky

    Rýchle šišky