Božie milosti

2018-01-09

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 2 ks žĺtky
  • trochu soľ
  • 1 lyžica rumu alebo bieleho vína
  • 1 dl smotany
  • trochu múku na poprášenie dosky
  • trochu olej na vysmážanie
  • trochu vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Múku preosejeme na pracovnú dosku, do stredu dáme zmäknuté maslo, cukor, žĺtky, soľ, rum, smotanu a spracujeme cesto, ktoré na doske posypanej múkou rozvaľkáme na placku hrubú 2 až 3 mm. Cesto krájame na rôzne tvary (štvorce, trojuholníky, obdĺžníky), v strede ktorých urobíme zľahka 2 až tri zárezy. V horúcom oleji ich vysmažíme do zlatista a ešte teplé obalíme vo vanilkovom cukre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1656
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1657

Podobné recepty:
  • Bielkový chlebík

    Bielkový chlebík

  • Placky z kyslej kapusty

    Placky z kyslej kapusty

  • Patrnčiakove halušky

    Patrnčiakove halušky

kuk