Trojfarebný nákyp
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 60 g masla, 200 g guľatej ryže, 4 dl mlieka, 4 dl zeleninového vývaru, 250 g špenátového pretlaku, 250 g šunky, 250 g mozzarelly, 6 vajec, 5 lyžíc nahrubo postrúhaného parmezánu, soľ (zeleninovú koreniacu zmes), mleté biele korenie, strúhanku, maslo, pripadne cesnak.
Postup
Krok 1
Ryžu uvaríme v roztoku mlieka a vývaru a necháme vychladnúť (nemusí byť úplne uvarená). Ryžu rozdelíme na tri časti. K jednej pridáme rozmrazený špenát, dva žĺtky, soľ, korenie, prípadne prelisovaný cesnak, k druhej nadrobno pokrájanú (pomletú) šunku, dva žĺtky, soľ, korenie a k tretej časti ryže pridáme na malé kocky pokrájanú mozzarellu, dva žĺtky, soľ, korenie. Z bielok vyšľaháme sneh, ktorý rozdelíme na tri časti a zľahka primiešame ku každej časti ryže. Sklenenú misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Najprv dáme špenátovú vrstvu, potom šunkovú a mozzarellovú. Povrch posypeme nahrubo postrúhaným parmezánom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 až 30 minút. Po upečení pokrájame na porcie a podávame so zeleninovým šalátom.