Trojfarebný nákyp

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 60 g masla, 200 g guľatej ryže, 4 dl mlieka, 4 dl zeleninového vývaru, 250 g špenátového pretlaku, 250 g šunky, 250 g mozzarelly, 6 vajec, 5 lyžíc nahrubo postrúhaného parmezánu, soľ (zeleninovú koreniacu zmes), mleté biele korenie, strúhanku, maslo, pripadne cesnak.

Postup

Krok 1

Ryžu uvaríme v roztoku mlieka a vývaru a necháme vychladnúť (nemusí byť úplne uvarená). Ryžu rozdelíme na tri časti. K jednej pridáme rozmrazený špenát, dva žĺtky, soľ, korenie, prípadne prelisovaný cesnak, k druhej nadrobno pokrájanú (pomletú) šunku, dva žĺtky, soľ, korenie a k tretej časti ryže pridáme na malé kocky pokrájanú mozzarellu, dva žĺtky, soľ, korenie. Z bielok vyšľaháme sneh, ktorý rozdelíme na tri časti a zľahka primiešame ku každej časti ryže. Sklenenú misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Najprv dáme špenátovú vrstvu, potom šunkovú a mozzarellovú. Povrch posypeme nahrubo postrúhaným parmezánom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 až 30 minút. Po upečení pokrájame na porcie a podávame so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 851
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

852

Podobné recepty:
  • Tvarohovo marhuľový nepečený zákusok

    Tvarohovo marhuľový nepečený zákusok

  • Koláč 'prešívaná deka'

    Koláč 'prešívaná deka'

  • Mäsovo fazuľová pochúťka

    Mäsovo fazuľová pochúťka

kuk