Chlebíčky na brunch

2016-04-12
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 50 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Chlebíčky na dva spôsoby - sladký a slaný vhodné na rodinné posedenia.

Ingrediencie

  • 3 vrecúško sušených kvasníc (po 7 g)
  • 1 kg múky
  • trochu múky na poprášenie
  • 6,25 dl vlažnej vody
  • 2 lyžica morskej soli
  • 30 g cukru
  • 10 plátok parmskej šunky
  • 400 g syra (zmes čedaru, parmezánu, fontiny, mozzarelly, prípadne iného nastrúhaného syra )
  • 8 ks veľkých vajec uvarených natvrdo
  • 2 hrsť čerstvej bazalky
  • sušené paradajky
  • extra panenský olivový olej
  • morskú soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • nasekané čerstvé lístky rozmarínu
  • 1 bal čokoládovej nátierky
  • pokrájané opražené lieskové oriešky
  • 2 ks pokrájané banány

Postup

Krok 1

Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime. Cesto rozdelíme na dve polovice. Každý z dvoch kusov cesta vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika asi 1 cm hrubého a 24 až 30 cm širokého.

Krok 2

Slané chlebíčky: na stred vyvaľkaného obdĺžnika cesta poukladáme parmskú šunku, vajcia, syr, bazalku a paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Cesto preložíme napoly, tak, aby náplň zostala vo vnútri. Konce pevne spojíme, pritlačíme ich k sebe, aby sa vytvoril bochník. Povrch bochníka potrieme olivovým olejom, osolíme a posypeme rozmarínom. Uložíme na pekáč vysypaný múkou a necháme 15 minút odpočívať. Pečieme v predhriatej rúre (200 °C), kým nezozlatne - asi 35 minút.

Krok 3

Sladké chlebíčky: povrch druhého vyvaľkaného plátu cesta potrieme za pomoci špachtľového noža čokoládovou nátierkou. Posypeme opečenými liekovými orieškami a kúskami banánu. Cesto preložíme ako predošlé a ešte ho zrolujeme do tvaru slimačej ulity. Povrch ešte posypeme orieškami. Uložíme na pekáč vysypaný múkou a necháme 15 minút odpočívať. Pečieme v predhriatej rúre (200 °C) okolo 35 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 505
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

506

Podobné recepty:
  • Chlebíky s cviklou

    Chlebíky s cviklou

  • Plnená veka

    Plnená veka

  • Cesnaková nátierka s majonézou

    Cesnaková nátierka s majonézou

kuk