Roláda s jahodovou šľahačkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 vajec, 6 vrchovatých lyžíc práškového cukru, 3 lyžice polohrubej múky, 3 lyžice hladkej múky, 0,5 l šľahačkovej smotany, 2 stužovače šľahačky, 0,5 kg jahôd, 1 až 2 lyžice práškového cukru.

Postup

Krok 1

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne primiešavame cukor, po jednom žĺtky a po lyžiciach múku. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Upečené cesto vyklopíme na pocukrovanú utierku, papier opatrne odstránime a cesto aj s utierkou zvinieme. Keď cesto vychladne, tak ho rozvinieme, utierku vyberieme, natrieme jahodovou šľahačkou a zvinieme. Vrch rolády ozdobíme zvyšnou šľahačkou. a jahodami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 770
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

771

Podobné recepty:
  • Špenát na rímsky spôsob

    Špenát na rímsky spôsob

  • Koktail ‚Dravec‘

    Koktail ‚Dravec‘

  • Plnené vajcia V

    Plnené vajcia V

kuk