Roláda s jahodovou šľahačkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 6 vajec, 6 vrchovatých lyžíc práškového cukru, 3 lyžice polohrubej múky, 3 lyžice hladkej múky, 0,5 l šľahačkovej smotany, 2 stužovače šľahačky, 0,5 kg jahôd, 1 až 2 lyžice práškového cukru.
Postup
Krok 1
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne primiešavame cukor, po jednom žĺtky a po lyžiciach múku. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Upečené cesto vyklopíme na pocukrovanú utierku, papier opatrne odstránime a cesto aj s utierkou zvinieme. Keď cesto vychladne, tak ho rozvinieme, utierku vyberieme, natrieme jahodovou šľahačkou a zvinieme. Vrch rolády ozdobíme zvyšnou šľahačkou. a jahodami.