Linguine s pancettou, olivovým olejom, chilli, mušľami a omáčkou z bieleho vína

2004-06-29

Ingrediencie

  • 500 g kvalitných cestovín linguine, olivový olej, 4 plátky pancetty alebo nasucho konzervovanej údenej slaniny, pokrájanej na plátky, 1 veľký pokrájaný strúčik cesnaku, 1 až 2 rozmrvené sušené červené chilli papričky, 680 g mušlí, 2 poháre bieleho vína, 1 veľká hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, čerstvo mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Linguine uvaríme vo vriacej osolenej vode, kým nie sú al dente. Medzitým rozpálime panvicu, nalejeme na ňu olivový olej a pridáme pancettu. Pražíme, kým nezozlatne, potom pridáme cesnak a chilli papričky. Keď zmäknú, pridáme mušle. Zamiešame, pridáme biele víno. Panvicu zakryjeme a niekoľko minút necháme dusiť, kým sa mušle neotvoria - tie, čo zostanú zavreté, vyhodíme. Odstavíme a pridáme zliate linguine. Vmiešame posekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čiernym korením a podávame spolu s vydusenou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 516
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

517

Podobné recepty:
  • Cestoviny zapekané so šľahačkovou smotanou

    Cestoviny zapekané so šľahačkovou smotanou

  • Parížska šľahačka

    Parížska šľahačka

  • Valentínsky zmrzlinový pohár

    Valentínsky zmrzlinový pohár

kuk