Koložvárska kapusta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g bravčového pliecka, 50 g cibule, 50 g masti, soľ, mletú červenú papriku, 100 g údeného bôčika, 100 g klobásy, 6 kapustných listov, 400 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, 150 g ryže, 2 dl smotany.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti do bledožlta, pridáme červenú papriku, pokrájané mäso, soľ, trochu podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Kyslú kapustu uvaríme v malom množstve vody, ryžu udusíme, údený bôčik uvaríme a kapustné listy sparíme. Nádobu z ohňovzdorného skla vyložíme kapustnými listami, pridáme uvarenú kyslú kapustu, dávku ryže, uduseného mäsa, pokrájaného bôčika a pokrájanej klobásy. Takto vrstvíme potraviny na seba, kým ich nespotrebujeme. Vrchnú vrstvu by mala tvoriť kapusta. Zalejeme smotanou, nožom popicháme aby smotana stiekla až na dno, prikryjeme sparenými kapustnými listami a vložíme do rúry zapiecť na pol hodiny. Hotovú kapustu vyberieme, listy odstránime, vyklopíme na misu a ešte polejeme smotanou. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3324
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3325

Podobné recepty:
  • Hovädzie po mojom

    Hovädzie po mojom

  • Pikantné jahňacie na mandliach a smotane

    Pikantné jahňacie na mandliach a smotane

  • Nakladané rezne

    Nakladané rezne

kuk