Valdorfský šalát

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g zeleru, 200 g jabĺk, 80 g vlašských orechov, 1 hlávkový šalát, 2 kyslé smotany, soľ, mleté biele korenie, citrón.

Postup

Krok 1

Surový zeler pokrájame na veľmi tenké plátky a tie potom na tenké rezančeky (asi 2x2 mm). Rezančeky posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme 2 až 3 minúty odstáť. Na rovnako veľké rezančeky pokrájame aj očistené jablká. Aj tie pokvapkáme citrónovou šťavou. Zelerové a jablkové rezančeky zmiešame, primiešame smotanu, soľ, korenie. Podávame na listoch hlávkového šalátu s hriankami s čierneho chleba, ktoré nasucho opečieme, potrieme ich cesnakom, posypeme malými kockami paradajok, ktoré sme pred krájaním ošúpali a odstránili z nich prebytočnú šťavu a jadierka. Na paradajky dáme nadrobno posekané lístky bazalky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Šalát podávame samotný, alebo k rybím špecialitám.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 940
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

941

Podobné recepty:
  • Sušené slivky v mede

    Sušené slivky v mede

  • Salámový šalát

    Salámový šalát

  • Karfiolový šalát s karí a smotanou

    Karfiolový šalát s karí a smotanou