Špenátové kroketky s hubami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g prelisovaného špenátu, 100 g hríbov, 2 žemle, 2 vajcia, 1 bielok, 1/2 šálky mlieka, 1 lyžicu masla, soľ, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, strúhanku, olej na vysmážanie.

Postup

Krok 1

Žemle pokrájame na plátky a namočíme do mlieka. Huby pokrájame na plátky, podusíme ich na masle, osolíme a ku koncu prípravy pridáme petržlenovú vňať. Špenát zmiešame s vychladnutými hubami, vyžmýkanými hubami, jedným vajcom, žĺtkom, soľou, mletým čiernym korením a strúhankou v takom množstve, aby vznikla pomerne hustá hmota. Na doske posypanej preosiatou strúhankou tvoríme malé kroketky, obalíme ich v rozšľahaných bielkach, opäť v strúhanke a vysmažíme ich v oleji. Podávame s kolieskami rajčín, posypané petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 503
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

504

Podobné recepty:
  • Ananásové bowle

    Ananásové bowle

  • Zemiakovo-cibuľová panvica so syrom

    Zemiakovo-cibuľová panvica so syrom

  • Kapusta - veľká kamufláž

    Kapusta - veľká kamufláž