Viedenský zemiakový šalát s kuracími prsiami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 150 g prerastenej slaniny, 300 g kuracích pŕs, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g červenej cibule, horčicu, soľ, mleté čierne korenie, sezamové semienka, ocot, kryštálový cukor.

Postup

Krok 1

Z vody, octu, soli, korenia a cukru uvaríme nálev do šalátu. Ešte teplé (horúce) zemiaky ošúpeme, pokrájame na plátky, pridáme k nim na mesiačiky pokrájanú červenú cibuľu, horčicu, soľ, korenie, opraženú slaninu (nemusí byť), horúci nálev a rukami vypracujeme tak, aby sa zemiaky polámali a nebolo vidieť plátky zemiakov. Šalát necháme odstáť, asi 2 hodiny. Kuracie prsia pokrájame asi 2 cm široké pásiky, osolíme ich, okoreníme, obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke so sezamovými semienkami. Opražíme ich v oleji. Podávame tak, že na tanier dáme kôpku zemiakového šalátu, na ktorý poukladáme vypražené kuracie prsia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Vyprážané mäsové palacinky

    Vyprážané mäsové palacinky

  • Osviežujúci letný nápoj

    Osviežujúci letný nápoj

  • Hrnčekový perník

    Hrnčekový perník

kuk