Špenátové lievance II

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 150 g špenátového pretlaku, 2 lyžičky cesnakovej pasty, 100 až 150 g hrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, kúsok muškátového orieška, 3 žĺtka, 3 bielka.

Postup

Krok 1

Špenátový pretlak zmiešame s cesnakovou pastou, hrubou múkou, soľou, mletým čiernym korením, majoránom, postrúhaným muškátovým orieškom. Primiešame žĺtka a vypracujeme cesto. Ak je cesto husté, rozriedime ho mliekom. Nakoniec vmiešame sneh z bielok. Vyprážame v lievancovej forme na väčšom množstve oleja. Vypražené lievance môžeme spájať roztierateľným syrom, alebo šunkovou penou. Vrch ozdobíme šľahačkou ochutenou chrenom. Môžeme ich podávať aj nespájaná, so zemiakovou kašou a opraženou cibuľkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 654
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

655

Podobné recepty:
  • Cesnaková pálenka proti vysokému tlaku

    Cesnaková pálenka proti vysokému tlaku

  • Hubové rizoto II

    Hubové rizoto II

  • Šalát z avokáda

    Šalát z avokáda