Morčacie rezne s ríbezľovou omáčkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g morčacích pŕs, 8 kusov nakladanej špargle, 2 vajcia, hladkú múku, 4 lyžice mlieka, olej na vyprážanie, bazalku, soľ, 4 lyžice sezamových semienok. Omáčka: 40 g masla, hladkú múku, čerstvé, alebo zavárané ríbezle, smotanu, cukor, soľ, vodu, mlieko.

Postup

Krok 1

Plátky morčacieho mäsa naklepeme, osolíme, ochutíme bazalkou. Na každý plátok mäsa položíme dve špargle a zvinieme. Závitok obalíme v hladkej múke. Z vajec, hladkej múky a sezamových semienok vyšľaháme cesto, obalíme v ňom pripravené závitky a opečieme na oleji zo všetkých strán. Omáčka: z masla a múky urobíme zápražku, pridáme ríbezle, zalejeme vodou a mliekom. Dobre povaríme. Prepasírujeme cez sito a zjemníme smotanou. Podľa chuti osolíme a osladíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 793
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

794

Podobné recepty:
  • Hríbová omáčka

    Hríbová omáčka

  • Stupavská roštenka

    Stupavská roštenka

  • Rýchla syrová polievka

    Rýchla syrová polievka

kuk