Bengálske zemiaky
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Popis
Netradičná chuť v bengálskych zemiakoch Vám prinesie do kuchyne kus exotiky. Doprajte Vašim chuťovým pohárikom rozmanitosť.
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 300 g hrášku
- 100 g strúhaného kokosu
- 100 g masla
- 1 lyžička rasce zmiešanej s anízom
- 1 lyžička mletej papriky
- mleté biele korenie
- soľ
- 1 lyžička cukru
Postup
Krok 1
Suchý hrášok máčame 24 hodín a vopred predvaríme. Zelený hrášok spracujeme naraz. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, spolu s hráškom podlejeme vodou, pridáme kokos a udusíme do mäkka.
Krok 2
Pridáme cukor, soľ, korenie a hotové jedlo zahustíme múkou vymiešanou v niekoľkých lyžičkách vody.