Korenený paradajkový pretlak
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 1 kg paradajok, 0,5 l octu, 40 g cukru, 20 g soli, 5 klinčekov, 5 g nového korenia, niekoľko zrniečok čierneho korenia (alebo štipku bazalky), 2 až 3 listy šalvie lekárskej.
Postup
Krok 1
Paradajky pokrájame, zmiešame s koreninami, uvaríme do mäkka, prelisujeme a varíme do mierneho zhustnutia. Ku koncu varenia pridáme na 1 kg 0,5 l octu, krátko povaríme. Ešte horúci naplníme do pohárov a uzatvoríme viečkami. Používame k mäsu, údeninám, do šalátov, k zverine, do nátierok.