Korenený paradajkový pretlak

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg paradajok, 0,5 l octu, 40 g cukru, 20 g soli, 5 klinčekov, 5 g nového korenia, niekoľko zrniečok čierneho korenia (alebo štipku bazalky), 2 až 3 listy šalvie lekárskej.

Postup

Krok 1

Paradajky pokrájame, zmiešame s koreninami, uvaríme do mäkka, prelisujeme a varíme do mierneho zhustnutia. Ku koncu varenia pridáme na 1 kg 0,5 l octu, krátko povaríme. Ešte horúci naplníme do pohárov a uzatvoríme viečkami. Používame k mäsu, údeninám, do šalátov, k zverine, do nátierok.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 771
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

772

Podobné recepty:
  • Cibuľová omáčka II

    Cibuľová omáčka II

  • Pstruhy so syrom

    Pstruhy so syrom

  • Pečený zajac s cibuľou

    Pečený zajac s cibuľou

kuk