Hubový pilaf
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 250 g húb, 2 lyžice masti, 250 g ryže, 1 konzervu leča alebo lečo z čerstvých paradajok, papriky a cibule, 50 g strúhaného syra, 2 dl mlieka, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, soľ.
Postup
Krok 1
Ryžu uvaríme do mäkka v väčšom množstve slanej vody a necháme v sitku odkvapkať. Očistené huby, pokrájané na väčšie kúsky, opečieme na masti a dusíme do mäkka asi 20 minút. Pekáč vymastíme, navrstvíme doň tretinu ryžu, na ryžu poukladáme huby, osolíme, okoreníme. Opäť dáme vrstvu ryže, na ružu lečo a strúhaný syr. Zasypeme poslednou tretinou ryže a zalejeme vajcom rozmiešaným v mlieku. Dáme na 20 minút do rúry zapiecť.