Francúzka pečeňová pochúťka
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vnútornosti , Teľacie mäso
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzka pečeňová pochúťka
Ingrediencie
- 1 ks cibuľa
- 30 g masti
- 150 g teľacej alebo bravčovej pečene
- 4 ks menšie šampiňóny
- 4 ks vajcia
- zelená petržlenová vňať
- 4 ks menšie krajce chleba
- 1 ks rajčiak
- soľ
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň a šampiňóny pokrájané na malé plátky. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme. Potom pridáme rozšľahané vajcia, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a za občasného miešania necháme stuhnúť. Chlieb opečieme z obidvoch strán, natrieme pripravenou pochúťkou, ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, plátkami rajčiaka a podľa chuti osolíme. Podávame horúce. Namiesto bravčovej alebo teľacej pečene môžeme do predjedla dať pokrájané údené mäso alebo šunku. V takomto prípade pridáme aj 1lyžicu sterilizovaného zeleného hrášku.