Zaprávaný karfiol

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 25 stredne veľkých kúskov karfiolu, 500 g tuku, 1 kg múky, muškátový oriešok, petržlenovú vňať, 125 g masla.

Postup

Krok 1

Kusy karfiolu vkladáme do osolenej, vriacej vody a varíme asi 25 minút. Uvarený karfiol odložíme na teplí miesto. Z tuku a múky si pripravíme zápražku, pridáme muškátový oriešok, dáme do vody, v ktorej sme varili karfiol a povaríme asi 20 minút. Omáčku zjemníme pridaním masla, alebo žĺtkov rozmiešaných v mlieku. Omáčkou zalejeme karfiol. Pred podávaním pridáme petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 614
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

615

Podobné recepty:
  • Kyslá horčicová omáčka

    Kyslá horčicová omáčka

  • Jednoduchý makový koláč

    Jednoduchý makový koláč

  • Perníkový koláč s jablkami a kakaom

    Perníkový koláč s jablkami a kakaom