Hruškový džem
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 1 kg dozretých mäkkých hrušiek, 1 lyžičku kyseliny citrónovej, 300 g želírovacieho cukru, kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov.
Postup
Krok 1
Opláchnuté hrušky prekrojíme, jadrovníky vyberieme a hrušky hneď vkladáme do misy so studenou vodou a kyselinou citrónovou. Potom ich prekrojíme na menšie kúsky, pridáme škoricu a klinčeky a prudko varíme 5 minút. Po častiach pridávame cukor a ešte 5 minút varíme. Horúci džem dáme do nahriatych pohárov, uzavrieme, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.