Hruškový džem

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg dozretých mäkkých hrušiek, 1 lyžičku kyseliny citrónovej, 300 g želírovacieho cukru, kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov.

Postup

Krok 1

Opláchnuté hrušky prekrojíme, jadrovníky vyberieme a hrušky hneď vkladáme do misy so studenou vodou a kyselinou citrónovou. Potom ich prekrojíme na menšie kúsky, pridáme škoricu a klinčeky a prudko varíme 5 minút. Po častiach pridávame cukor a ešte 5 minút varíme. Horúci džem dáme do nahriatych pohárov, uzavrieme, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1221
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1222

Podobné recepty:
  • Pstruhy plnené šampiňónmi

    Pstruhy plnené šampiňónmi

  • Bábovka z pudingov

    Bábovka z pudingov

  • Baklažánový šalát

    Baklažánový šalát

kuk