Zemiakový makovník

2004-10-06

Ingrediencie

  • 200 g uvarených zemiakov, 40 g krupice, 80 g najemno pomletého maku, 150 g cukru, 1 vajce, 1 bielok, 4 lyžice mlieka, 1 prášok do pečiva, škoricu, klinčeky, vanilku, citrónovú kôru.

Postup

Krok 1

Studené zemiaky najemno postrúhame. Žĺtok rozotrieme s cukrom a mliekom. Pridáme postrúhané zemiaky, krupicu, škoricu, pomleté klinčeky, dužinu z vanilky, prášok do pečiva, mak a sneh z dvoch bielkov. Cesto dáme do vymastenej formy a pomaly pečieme. Navrch upečeného koláča dáme zaváraninu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 649
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

650

Podobné recepty:
  • Zapekané plnené bedle

    Zapekané plnené bedle

  • Mandľové sušienky

    Mandľové sušienky

  • Pomarančové sufle

    Pomarančové sufle

kuk