Zemiakový makovník
2004-10-06- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 200 g uvarených zemiakov, 40 g krupice, 80 g najemno pomletého maku, 150 g cukru, 1 vajce, 1 bielok, 4 lyžice mlieka, 1 prášok do pečiva, škoricu, klinčeky, vanilku, citrónovú kôru.
Postup
Krok 1
Studené zemiaky najemno postrúhame. Žĺtok rozotrieme s cukrom a mliekom. Pridáme postrúhané zemiaky, krupicu, škoricu, pomleté klinčeky, dužinu z vanilky, prášok do pečiva, mak a sneh z dvoch bielkov. Cesto dáme do vymastenej formy a pomaly pečieme. Navrch upečeného koláča dáme zaváraninu.