Kapustníky III
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 30 g droždia, 2,2 dl vlažnej vody. Plnka: 500 g kyslej kapustu, 2 uvarené zemiaky, 120 g prerastenej slaniny, 120 g klobásy, cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, majorán.
Postup
Krok 1
Múku premiešame so soľou, pridáme droždie, vodu a vypracujeme tuhšie cesto. Necháme vykysnúť. Zemiaky prelisujeme, zmiešame s kapustou, pridáme nadrobno pokrájanú a opraženú na cibuli slaninu, klobásu. Osolíme, ochutíme a dobre premiešame. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, pokrájame na štvorce, na každý dáme za lyžičku plnky a vytvarujeme bochníčky. Vypražíme ich vo väčšom množstve tuku.