Stupavská roštenka

2018-02-28

Ingrediencie

  • 600 g roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g údeného bôčika, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľu mleté nové korenia, 100 g kvasenej kapusty, 3 až 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme ich. Bôčik pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme, pridáme kapustu a chvíľu podusíme. Na každý plát mäsa dáme jednu až dve lyžice kapusty, zvinieme a previažeme niťou. Do rajnice dáme na drobno pokrájanú slaninu a cibuľu. Krátko opražíme. Pridáme závitky, ktoré opražíme zo všetkých strán. Závitku udusíme do mäkka. Ak je to potrebné, podlejeme vodou. Múku opražíme na sucho a zahustíme ňou šťavu. Pri podávaní dáme na každý závitok lyžicu smotany. Podávame s knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1318
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1319

Podobné recepty:
  • Baranie rebierko flambované

    Baranie rebierko flambované

  • Ježiškova torta so snehovými vločkami

    Ježiškova torta so snehovými vločkami

  • Smotanový koláč s tvarohom

    Smotanový koláč s tvarohom

kuk