Stupavská roštenka
2018-02-28- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 80 g údeného bôčika, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľu mleté nové korenia, 100 g kvasenej kapusty, 3 až 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme ich. Bôčik pokrájame na malé kocky, ktoré opražíme, pridáme kapustu a chvíľu podusíme. Na každý plát mäsa dáme jednu až dve lyžice kapusty, zvinieme a previažeme niťou. Do rajnice dáme na drobno pokrájanú slaninu a cibuľu. Krátko opražíme. Pridáme závitky, ktoré opražíme zo všetkých strán. Závitku udusíme do mäkka. Ak je to potrebné, podlejeme vodou. Múku opražíme na sucho a zahustíme ňou šťavu. Pri podávaní dáme na každý závitok lyžicu smotany. Podávame s knedľou.