Francúzska teľacia polievka

2018-02-15

Popis

Francúzska teľacia polievka

Ingrediencie

  • 300 g teľacích kostí
  • 40 g masti
  • 1 ks cibuľa
  • 250 g teľacieho mäsa
  • soľ
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks malý karfiol
  • 50 g zeleného hrášku
  • muškátový oriešok
  • 100 g údeného syra
  • zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Posekané kosti dáme variť do vody približne na dve hodiny a potom precedíme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok. Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 968
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

969

Podobné recepty:
  • Smotanová šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami

    Smotanová šampiňónová polievka s mäsovými knedličkami

  • Mačanka

    Mačanka

  • Balkánsky vývar

    Balkánsky vývar

kuk