Fazuľový hrniec
2018-02-12- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Údené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový hrniec
Ingrediencie
- 500 g fazule
- údené mäso
- 3 až 4 ks zemiaky
- mletú červenú papriku
- cibuľu
- oregano
- cesnak
- prerastenú slaninu
- rascu
- 1 lyžica kečupu
- soľ
Postup
Krok 1
Fazuľu namočíme na noc. Na druhý deň pridáme zemiaky a údené mäso. Nesolíme! Varíme v tej istej vode, pokým fazuľa nezmäkne. Mäso vyberieme, pokrájame na kocky, alebo oberieme z kostí a vrátime späť. V panvici opražíme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme, rascu, cibuľu pokrájanú na drobno a roztretý cesnak. Neskôr pridáme oregano a kečup. Pridáme k fazuli, premiešame, povaríme a podľa potreby ochutíme soľou. Najlepšiu chuť má až na druhý deň.